Reactie uit de fractie (apr-24)

Vorig jaar april ben ik geïnstalleerd als raadslid. Het afgelopen jaar hebben we mooie dingen bereikt voor Landsmeer. We hebben onder andere het startschot gegeven voor de volgende generatie schoolgebouwen, kleinschalige herontwikkelingen zijn in gang gezet om meer woningen te realiseren en festivals in het Twiske zijn weer toegestaan.

Helaas is er het afgelopen jaar ook ontzettend veel energie weggelekt aan bonje binnen de raad. Ik heb het als een constant achterhoedegevecht ervaren, maar blijkbaar bouwde het zich toch op tot een nieuw dieptepunt: ik heb voor het verwijderen van een raadslid uit de vergadering moeten stemmen. Meneer La Fontaine liet zich van zijn slechtste kant zien door de vergadering telkens lam te leggen met ongefundeerde beschuldigingen en klachten die niets met de agendapunten te maken hadden. Het behoort helaas tot een ritueel in Landsmeer, maar ditmaal schoffeerde La Fontaine in overtreffende trap en zeer bewust de burgemeester en de raad met pogingen iedereen te overschreeuwen. De vergadering kon niet meer op een normale manier worden voortgezet mét La Fontaine dus besloot de raad hem te schorsen.

Verder heeft de raad aangegeven een zogeheten positieve grondhouding aan te nemen om zeven senioren appartementen aan de Dorpsstraat 25 te bouwen. In de voorafgaande commissie hadden omwonenden hun zorgen met de raad gedeeld over de voorgenomen parkeerkelder. Samen met D66, CDA en GroenLinks hebben wij een amendement ingediend om gehoor aan die zorgen te geven. Gaande de vergadering sloot ook Lokaal Landsmeer zich aan bij het amendement waarmee aangeven wordt dat wij van de projectontwikkelaar verwachten dat hij extra maatregelen treft om (grondwater)overlast bij de omwonenden te voorkomen.

Volgende maand staat het focusdocument omgevingsvisie op de agenda. Het moment om aan te geven hoe Landsmeer om moet gaan met wonen, mobiliteit, recreatie en nog veel meer. Kortom alles wat met de fysieke ruimte te maken heeft. Heeft u daar ideeën over? Ga met ons in gesprek, dat waarderen wij zeer! Spreek ons aan in het dorp, stuur een mail naar a.bakker@raadlandsmeer.nl of kom naar de pubquiz over de Europese Verkiezingen op 31 mei in sportcafé De Remise: VVD pubquiz

Alexander Bakker